tisdag 15 december 2015

Faro

Idag tog jag en utflykt till Algarves största stad, Faro. Eller som Magnus sa: "det låter som en dålig deckare." Farliga Faro. Well, jag tror inte att det är särskilt farligt där. På det hela taget är mitt intryck hittills att folk är lugna och sansade här nere. Till en viss del. Deras kompetens inom trafikvett lämnar ju en hel del att att önska. Som tur är har jag en chaufför som är säker bakom ratten, har ögon runt hela huvudet, är tankeläsare samt har miljarder med mil bakom sig, körda över hela värden. Det är bara för mig att lugnt luta mig tillbaka och glutta ut genom fönstren.

Det är inte mer än ca 40 kilometer från Santa Luzia till Faro men det hindrade inte att kaffesuget satte in strax efter start. Vi stannade till vid ett café alldeles intill landets farligaste väg vad gäller flest antal bilolyckor - riksväg 125.

Jag beställde in meia de leite (betyder hälften mjölk, alltså kaffe med varm mjölk) och torrada, som är två grillade brödskivor med smör. Simpelt till tusen men vansinnigt gott. Tack vare det goda brödet antagligen. Uma meia de leite och torrada är något portugiserna ofta äter till frukost eller till mellanmål. Finns på varje fik.


De var väldigt generösa med smöret på det här stället...


Väl framme i Faro flanerade jag runt på stan. Gågatorna kantades av julgranar som olika skolklasser hade designat. Riktigt kul idé tycker jag! De var så fina och fulla av fantasi.Faro.


Faro.

Faro.


Faro.


Faro.


Skönt med en förmiddagslur.

Plingeling, det lilla tåget går.


Plan som just lyft från flygplatsen.


När det var dags för lunch åkte jag till Forum Algarve, ett stort shoppingcenter där butiker delvis är belägna utomhus. På Happy Family hade de en utmärkt asiatisk buffé. Fräsch med goda smaker. Även sushi serverades, som till och med den var god. Annars brukar jag dra öronen åt mig när de serverar sushi på icke-japanska hak.Forum Algarve.
I det lilla tältet till vänster fanns en liten isbana.
Det gick inte särskilt bra för invånarna
 när de fick på sig sina skridskor...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar