fredag 25 december 2015

Juldagen

Juldagsmorgon glimmade verkligen. Inte av snö men av en värmande sol. Efter att jag legat och dragit mig i sängen en stund gick jag upp, satte fötterna i den varma omfamning som mina mjuka tofflor utgör och stegade ut på terassen. Jag sträckte på mig och stod länge och bara stod. Det är vidunderligt skönt här. Lugnet var påtagligt, det var bara jag och solen. En högst annorlunda Juldag än den jag skulle ha haft hemma.

Vädret var som gjort för en picknick. Sagt och gjort, vi gjorde iordning varsin smörgås och tog en tur genom bergen till det söta samhället Alte som ligger så vackert på en sluttning.Picknickbord.

Liten lunchlåda.


Utsikten från där vi satt.
Den var ju inte direkt störande.

Till vår lycka upptäckte vi att det fanns en hel del caféer som var öppna, trots att det var deras Julafton.Här serverades inte bara kaffe utan även försäljning av
allehanda hantverk och souvenirer förekom bakom kaffemaskinerna.
Jag köpte en kanna som kommer att passa perfekt hemma i köket.Givetvis fanns Jesus i krubban.

Detalj från krubbinstallationen.
De tre vise männen är väldigt små.
Störst är Jungfru Maria.

Vi tog en annan väg hem, även den på vägar som slingrade sig genom bergen. Detta ackompanjerades av passande toner ur radion som var inställd på landets klassiska kanal. Rätt var det var hördes svensk folkmusik med julanknytning. Förvåning uppstod i bilen.

Jag kände hur ögonlocken blev tunga och såg fram emot att slumra till i solen hemma på terassen men någon hade tryckt på knappen och det blev med ens mulet och lite ruggigt. Så jag kurade ihop mig inomhus med en, för säsongen, passande bok.Lite gammal hederlig trettiotalsspänning är aldrig fel.Feliz Natal e Boas Festas!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar