fredag 18 december 2015

Ledig fredag

Jag sov ut och hade en lång frukost. Morgonen började grå och dimmig men molntäcket skingrade sig så småningom. Vid lunchtid tog den värmande solen sin plats på den ljusblå himlen. Lunch föresten, den intogs hos Luis do Prego. Det har för mig snabbt blivit en tradition att äta lunch där på fredagar. En efterlängtad sådan, maken till gott och vällagat kött har jag nog aldrig ätit förut.Hos Luis i Prego.

Sju sekunder senare var det fullt.
Vi var lite tidiga, klockan vara bara strax före ett.
Ni förstår, vi var hungriga. Utsvultna närmast.

Dagens.

Men nu gick jag händelserna i förväg en smula. Innan lunchen besökte jag min närmaste supermercado. Där har de tagit tillvara på varje kvadratmillimeter. Trångt som attans men så var det inget som fattades å andra sidan.


Lokala matboden.


 Charken rakt fram.


Hyllmeter med medel av diverse slag.

Utbudet var generöst tilltaget.
Tänk er Ica Maxi Kvantum Mega Jättemycket.
På cirka tolv kvadratmeter.


Under eftermiddagen har jag ägnat tid åt tvätt och lätt städning, jag vill ju inte ta ut mig alltför mycket. Och snart, mina vänner, ska jag på ett Beaujolais Nouveau-party. Vi ses! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar