söndag 27 december 2015

När det blåser styv svart kulting

Idag har Atlanten dundrat på ordentligt. Havet har mullrat storslaget. Dagen har kännetecknats av en duktig blåst. Även om solen lyst har hon inte lyckats förmedla någon större värme.

Under gårdagen spenderade jag Annandagen med absolut vila. Den enda aktivitet jag ägnade mig åt var att gå genom de trånga gränderna för att slutligen ta en kopp kaffe på fiket. Även igår var det inte direkt något utomhusväder. Luften var kulen och himlen mulen. Ergo, en perfekt dag att tända upp inne och kura. Jag läste och lyssnade på musik. Såg även väldigt intressanta dokumentärer på BBC Worldnews, halvtimmesreportage om olika saker som hänt under 2015. Kanske inte direkt upplyftande, men väldigt fängslande. När programmet handlade om krigets barn i Gaza var jag dock tvungen att stänga av. Jag orkade inte se.

Idag åkte vi in till Tavira, det var dags att gör några ärenden. I affärerna var det glest med folk. Praktiskt.

Till lunch åt vi på Cyklisten. Jodå, restaurangen heter så. Kan meddela att deras lammkotletter var superba. Till det ett rött vin från Alentejo som kan vara bland det godaste jag druckit under året. 


Trinca Bolotas.
Ungefär: sprickan med ekollon.
De svarta grisarna gillar att nafsa i sig ekollon.
Hur vinet kommer in i bilden vet jag inte.


När jag kom hem igen såg jag fram emot en liten lur i solen på terassen men det blåste så mycket att det var till att palta på sig en hel del.


Raggisar i galaxens skönaste tofflor. Stickad sjal om
axlarna. En kopp hett kaffe bredvid sig.
Det gick ingen nöd på mig. Men jag blev inte
långvarig där ute även om havets lockande ljud
gjorde allt för att hålla mig kvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar