onsdag 9 december 2015

Ute i kylan - sponsrad video

Det är juletid. Vi har passerat andra advent. Ljusen är tända i våra fönster. Inomhus är det varmt och ombonat. Doften av den söta glöggen, de saffransgula bullarna och pikanta pepparkakorna sprider sig tillsammans med granris och köttbullssmet. Vi har plockat fram de små tomtarna, Jesus i krubban och annat som hör högtiden till.

För många är julen en fest präglad av glädje och förväntningar. Men långt ifrån alla. Många är ute i kylan. För att citera Orup: "Stockholm har blivit kallt." Och då avses inte det meteorologiska klimatet även om vintern är den vädermässigt kallaste årstiden i vara breddgrader.

Det är för övrigt inte bara Stockholm som ha blivit kallt, kalla hårda vindar viner över hela Sverige. Över hela vår planet. Mitt är mitt, du får klara dig bäst du kan, här får du inte plats.

Ljuset i det kalla mörkret finns. Det finns inom räckhåll. Om vi själva inte vet hur vi kan hjälpa människor i nöd kan vi alltid vända oss till hjälporganisationer. Människor som hjälper människor. Men för att kunna göra det behövs donationer.

Ta Stockholms Stadsmission till exempel, det är en ideell förening som funnits sedan mitten av 1800-talet. De arbetar för att göra Stockholm en mänskligare stad för alla. Som den nollåtta jag är, med hjärtat fyllt av Stockholm, ligger de givetvis varmt om det samma.

Dessutom har deras butiker riktigt högklassiga second-hand prylar/kläder. Många fynd har jag hittat hos dem genom årens lopp. Jag saknar att botanisera bland deras varor, avundas min mor och många av mina vänner som jag vet är stamkunder där.


Förresten, nu kan vi även bli månadsgivare. Det tycker jag låter toppen! Ett typiskt fall av win-win. Vi mår alla bra av att ge. Och att få. God Jul.Sponsrat inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar