tisdag 12 januari 2016

Sevilla, del 1

Sevilla. Denna mytomspunna myllriga stad som för tankarna till tjurfäktning och flamenco. Idag var det äntligen dags för mig att besöka Andalusiens huvudstad. Bilen rullade iväg från Santa Luzia vid niotiden och cirka två timmar senare var vi framme.


Bron över Rio Guadiana.
Bron över till Spanien.


Vi åt ingen frukost hemma utan sparade oss till vi kom över till Spanien. Det första vägcaféet var dessvärre stängt så vi fick snällt hålla oss ytterligare någon mil innan vi hittade någon som ville servera oss.


Café con leche y tosta.


Stärkta av det enkla morgonmålet fortsatte vi vår färd på den spanska motorvägen. Vi åkte förbi mängder med jordgubbsodlingar som följdes av vackra små skogar av pinjeträd. Ju närmare Sevilla vi kom, ju fler palmer.


Vi närmar oss.

Mitt i smeten av Sevilla finns bara trånga gator och smala gränder. Ni som varit där vet vad jag menar. Stan är inte gjord för alla dessa bilar. Och särskilt inte stora volvobilar. Det har vårt hotell löst på ett väldigt fiffigt sätt. Man kör helt enkelt (fast inte så enkelt ändå, om man är en stor Volvo som kallas Gusten) in bilen i en hiss och åker ner i det diminutiva garaget.


Bilhiss.

Hotellskylten av azulejos.
Ni känner säkert till vem Cervantes var. Han skrev romanen om
Don Quijote och anses vara Spaniens nationalskald.
Don Quijote de La Mancha är en parodi på samtidens
riddarromaner. Har jag förstått. Jag har faktiskt inte
läst boken själv. Kanske hög tid nu. Den verkar rolig.

När vi hade checkat in och kollat in våra rum gick vi ganska omedelbart ut för att äta lunch. Vi hittade en trevlig servering inte långt från hotellet. Vi delade på en tapasbricka medan vi beskådade livet omkring oss.


Diskussionsgrupp mitt i gatan.
Inga konstigheter.

Efter den lätta måltiden skildes våra vägar tillfälligt. Jag hade tänkt att gå till katedralen, men det bidde inte så. Jag ska se till att jag hinner ta en vända dit i morgon. I stället gick jag in på El Corte Inglés (typ som Åhléns) och hoppades på att fynda då de skyltade om femtioprocentig rea. Men, jag hittade inget. Eller, snarare, jag tyckte att priserna var rätt höga för att vara reapriser. Men det var kul att titta. Hittade en rolig avdelning som jag nog ska återvända till i morgon. Ni vet, med sådana där roliga souvenirer. Hittade något till Magnus där...

När jag såg hur lite batteri jag hade kvar i mobilen beslöt jag mig således för att strunta i katedralen utan vimlade tillbaka till hotellet. Ni förstår, jag ska på en flamencoföreställning ikväll. Jag behöver fulladdat batteri så att jag kan ta massor med bilder!


Som tur är är de flesta gator enkelriktade, man behöver
bara bekymra sig över trafiken från ett håll. Trottoarerna är
nämligen inte designade för vuxna människor. Du behöver
vara en smurf för att gå obehindrat där.

Sevilla.


Sevilla.

Sevilla.


Jag återkommer med fler sevillaupplevelser. Ni hänger väl med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar