onsdag 13 januari 2016

Sevilla, del 3

Idag har jag varit en fullfjädrad turist. Jag har åkt på en sightseeingtur. Det är riktigt bra med dessa turistbussar, om man som jag endast stannar en kort tid får man chans att se större delen av stan och få sig en uppfattning om hur allt hänger ihop. Och stoppar man hörlurarna i öronen strömmar information om olika sevärdheter ur dem. Rakt in i huvudet.


På kanal åtta finns guidning på svenska.

När turen var slut blev det lite rundvandring på egen hand. Jag har förut nämnt om de trånga gator och gränder som finns i den äldre delen av Sevilla (den del där vårt hotell finns och där vi för det mesta uppehåller oss). Detta har naturligtvis lett till att de flesta åker omkring med eu-moppar och motorcyklar. Vilken i sin tur resulterat i att dessa tvåhjuligafordon står överallt. Alltså överallt.


Över. Allt. I. Rader.

Typiska husfasader.

Spanjorer dricker jerez vid ett gathörn.

Barberaren i Sevilla finns på riktigt!

Ni kanske är lite nyfiken på hotellet? Well, det är omöjligt att få en bra bild på entrén eftersom gatorna är så trånga. Så det blir ur en konstig vinkel. 


Hotel Cervantes.

Hotellet kanske inte ser så mycket ut för världen men när man kommer in möts man av ett smakfullt inrett hotell. Som består av två olika fastigheter som hänger ihop på något vis. Det finns två vackra innegårdar och många av rummen, däribland våra, ligger längs en loftgång. 


Innergård.
Mitt rum är det längst upp.

Nu står jag vid min dörr och blickar
ner på samma innergård.

Precis som igår drog jag mig tillbaka till hotellet för en vila innan jag vid femsnåret masade mig ut igen. Till La Campana. Precis som igår. Jag var sugen på det där fräscha vårvinet. Som visade sig inte alls vara ett vårvin. Nej, det var ett sommarvin. Mitt i vintern! Va? Men gott var det. 


Som en avslutning i denna Sevillatrilogi vill jag visa er var jag avslutade min vistelse i denna härliga stad. I morgon är dags att återvända till Portugal och Santa Luzia.Visst ser det mysigt ut?

Ser ni det sär stora gula bollarna i mitten på disken?
Det är citroner. Största jag sett.
-Kyparn, kan jag få en skiva citron till fisken?
-Nej, den får inte plats på tallriken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar