måndag 15 februari 2016

I televisionens värld

Jag börjar nu komma ikapp med de progam jag velat se men inte kunnat eftersom jag befunnit mig utomlands. Jag har sagt det förr och vill gärna repetera: jag älskar play-funktionen! Världens bästa uppfinning. Jämte tvättmaskinen, wifi och effileringssaxen.

Att komma ikapp har tagit lite längre tid än vad jag trodde men jag vet sedan tidigare att det blir lätt så på SVT Play. Jag hittar hela tiden program att titta på som jag inte alls hade tänkt. Bland annat ramlade jag över Christopher O'Regans "Kampen om kronan", en serie från 2013 där vi får följa hur konungariket Sverige tar form. Varje avsnitt är inte mer än 5-10 minuter långt så han skrapar bara på ytan. Jag såg det inte för den svenska historiens skull, den kan jag redan. Nej, jag såg den på grund av hunden. Ni förstår, när programledaren sitter på sitt kontor och försöker utbilda tittaren hör jag inte ett ord av vad han säger. Jag ser bara jycken som ligger på soffan bakom honom. Så fantastisk charmig. Den ömsom sover, gäspar och tittar uttråkat på sin husse.

På teven i den lägenhet jag bodde i Portugal fick jag inte in några portugisiska kanaler men däremot en hel drös av tyska. Av någon anledning. Och så fanns BBC World News som jag snabbt utvecklade ett beroende av. Sedan jag kommit hem har jag inte sett några svenska nyheter. Programledarna och reportrarna på BBC är överlägsna de svenska tycker jag. Förlåt. Britterna är så karismatiska och engagerade. Jag finner mig intresserad av allt de rapporterar om, spelar ingen roll om det är börsnoteringar eller kricket som avhandlas, jag är nästan lika entusiastisk som journalisterna själva.

I skrivande stund har jag ännu inte lyckats ta mig ur SVT Play. Ser ett program om Carl Johan De Geer. När jag egentligen borde vara ute i solen och andas frisk luft.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar