torsdag 31 mars 2016

Janne är inte klar - sponsrad video

Som de flesta av er redan vet blir det inte alltid som vi tänkt oss. Vi har väl alla råkat ut för att vi måst ändra våra planer till förmån för oväntade händelser som vi inte har planerat in i livets filofax. Ni som läser min blogg vet till exempel att min påsk inte alls blev som jag förväntat mig. I mitt fall var det jämförelsevis lindrigt och i viss mån obetydligt. En infekterad gallblåsa tas relativt lätt och rutinmässigt bort från patienten som efter ingreppet fortsätter sitt liv som vanligt. 

Dessvärre inträffar allvarligare saker än att inre organ som vi ändå inte behöver blir sjuka. Många får besked om allvarliga sjukdomar, cancer och olyckor. Eller som i Jannes fall - när den stora kroppspulsådern håller på att brista.

Tack vare forskning överlever många efter incidenter likt Jannes. Hjärt-Lungfonden grundades 1904 under namnet Svenska Nationalföreningen mot Tuberkulos. Då var målet att besegra den tidens stora folksjukdom tuberkulosen. Och vi vet ju alla hur det gick. Det gick väldigt bra, den är i stort sett utrotad i Sverige. (Källa: www.hjart-lungfonden.se)

Idag bekämpar de vår tids stora folksjukdom, nämligen hjärt- och lungsjukdom. Hjärt-Lungfonden är en ideell organisation som stödjer forskning om ovannämnda och är helt beroende av gåvor då de inte får något statligt stöd.

Nu kan Janne och Sonja skaffa den där större båten så de kan vara ute till sjöss längre. Kanske deras första barnbarnsbarn följer med någon gång. 

Är man inte klar med livet, så är man inte. Då är det skönt att få fler chanser.


Sponsrat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar