fredag 1 april 2016

I morse blev jag en dum sill

Så är det första april. Spelar ingen roll vad ni säger, jag litar inte ett ord på er. Ni bara narras. Jag vet nog.

Har ni funderat på varför folk envisas med att göra sina medmänniskor till dumstrutar? Just idag? Själv har jag faktiskt ingen aning. Efter att ha sökt visdom på nätet blev jag dessvärre inte klokare. Det finns lika många teorier som sillar i havet. Vad jag kom fram till var i alla fall att vi har hållit på med det väldigt länge. I flera hundra år (kanske även i tusen dito) har vi ägnat oss åt "practical jokes" den första april och det finns inget som tyder på att vi kommer att upphöra med denna besynnerliga tradition.

Jag har skrivit några rader om det på 24 Malmö. För att stilla er nyfikenhet råder jag er att genast klicka här. Ni vet att ni vill.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar