fredag 1 juli 2016

Den fria viljan - sponsrad video

Ubåtsmackan, är inte det en enastående smart uppfinning? Jag gillar idén med ett gott bröd - som exempelvis pita, injera, tunnbröd och baguette - som vi kan fylla med det vi tycker bäst om. Utvalda godbitar i en ätbar förpackning. Lysande!

När vi är hemma kan vi i hemlighet gå bananer och fylla brödet med tokiga ingredienser som egentligen inte passar ihop och som vi inte vågar berätta för våra vänner av rädsla att de avsäger sig bekantskapen på grund av att de inte bara upplever ett visst mått av illamående om de får veta att vi gillar salami med hackade nypon och bark från björkträd, utan också av rädsla. För oss.

Går vi på restaurang får vi ofta hålla oss till de menyer som restaurangerna erbjuder. På somliga håll är det dock slut med det.

Fyrtio olika ingredienser. För säkerhetsskull har de även fem olika brödsorter att välja mellan. Är du den veliga sorten som föredrar sovjetversionen av valmöjlighet, det vill säga att man får välja mellan bröd och ingenting, är det tveksamt att Subway är det rätta stället att gå till om du vill undvika ett sammanbrott och göra en "falling down" på kuppen.

Men om du, som jag, styrs av kreativitet och hänger oss till den fria viljan, vågar jag påstå att Subway är det rätta stället att vistas på när hungern är ett faktum. 

När jag var ett litet sött flickebarn på sjuttiotalet gick jag och mina kompisar till närmaste kiosk för att peka på vilken godis vi ville ha. Innehavaren stod redo med den lilla papperspåsen och den lilla tången medan saliven rann till i våra små munnar: "en sån, två sånna, en sån, tre sånna och en sån". Lördagsgodis för det facila priset av 1,25.

Nu kan jag göra samma sak hos Subways. De står redo med sina engångshandskebeklädda händer och det uppfläkta nybakade brödet medan de fyller fräscha ingredienser enligt mitt önskemål. What's not to like?


Sponsrat inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar