tisdag 26 juli 2016

Malmö tur och retur

Idag var det en tisdag utan särskilda åtaganden. Det var således tid för hopp och lek. Eller snarare, en tur in till Malmö. Förutom en jäkla massa människor som vaggade av och an framför mina fötter var det endast Vattenfall som störde friden. Men en får vara tacksam över att endast en aktör pockade på min uppmärksamhet. Vanligtvis vill Greenpeace, Amnesty, Rädda barnen eller Telenor stoppa ens flow med deras klängiga värvare. 

När det gäller NGOs är jag för dem. Jag har donerat pengar när jag kunnat och varit medlem i diverse diton. Men jag tillhör den sorten som söker upp. Jag vill inte bli uppsökt. (Såvida inte det gäller jobb, till alla arbets- och uppdragsgivare vill jag härmed understryka att ovannämnda inte gäller er. Ni är välkomna att söka upp mig. Jag finns här.) Jag vill kunna gå från A till B till C utan att ungdomar som med svarta pärmar i sina händer naglar fast sin blick på mig. Men jag tolererar dem. Det är för en god sak och mitt samvete får sig motvilligt en skråma.

Vinstdrivande företag däremot, som vill att jag på stående fot ska byta elföretag eller teleoperatör. Där är toleransen noll, nullum och intet. Stör ej.

När jag kom hem provade jag outfiten jag införskaffat (hatar provrum, speglarna där lägger på tio kilo. Minst. Inte särskilt klyftigt då klädbutikerna borde vilja sälja fler plagg, inte färre.) och till min stora glädje fanns det inget att klaga på. Jag slipper således återvända med kläderna för en retur. Yay!

Förresten, läs om min dag här, jag har skrivit mer på 24Malmö!Älskar denna bit av fasad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar