tisdag 16 augusti 2016

Tack till alla mammor - sponsrad video

Ni känner säkert till talesättet: "Bakom varje framgångsrik man står en (förvånad) kvinna." Procter & Gamble har i dessa tider av olympiska spel valt att ta talesättet till en ny nivå. "Bakom varje framgångsrik atlet står en (stolt) mor."

Det är mamma som gäller. Jag håller med. Min mamma är fantastisk. Bäst i världen helt enkelt. Precis som era mammor. Nu har visserligen morsan inte uppfostrat en långdistanslöpare, diskuskastare eller fjärilssimmare. Nej. Det spelar ingen roll. Jag är en alldeles förtjusande person ändå. Tack vare henne.

En mor är den som älskar dig oavsett vad. Vi kan göra misstag. Göra om samma misstag. Flera gånger. Hon ger inte upp. Vi kan bära oss åt, göra besynnerliga beslut och prata rappakalja. Hon lyssnar. Hon analyserar i tysthet och styr oss i rätt riktning. Utan att vi märker det.  

Det är mycket som står på spel i OS. Många år av målmedveten träning. En cocktail av blod, svett och tårar har säkerligen spillts ett otal gånger. Vem har alltid funnits där för att stötta, uppmuntra och trösta? Som motiverar, lyfter upp och fångar in? Mamma.

Jag stämmer in i P&Gs hyllning till mammorna! "It takes someone strong to make someone strong."

Förresten, visste ni att Procter & Gamble grundades i USA redan 1837? Jo, företaget grundades av ljustillverkaren William Procter och tvåltillverkaren James Gamble. Idag är P&G ett multinationellt dagligvaruföretag som förser oss med så mycket mer än ljus och tvålar.

OS började dock ännu tidigare än 1837, de genomfördes redan år 776 f. Kr. Det var inte direkt i förrgår. Fast de moderna spelen började inte förrän 1896 då den franske baronen Pierre de Coubertin efter arkeologiska fynd några år innan kom på idén att återuppta de olympiska spelen. 

1894 var de Coubertin med och bildade IOK (Internationella Olympiska Kommittén). Han ansåg att amatöridrott på global nivå skulle främja fred och förståelse, att internationella idrottstävlingar skulle hindra stridigheter mellan nationer och skapa fred. Well, med facit i hand gick det så där med den saken.

Det olympiska mottot är: "Det viktigaste i livet är inte att segra, utan att kämpa väl."


Sponsrat inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar