måndag 24 juli 2017

Premiär

I morse vid halvsjutiden väcktes jag av en öm smekning på min axel. Det var Magnus som försiktigt ville annonsera att han var i begrepp att lämna hemmet. Det var dags för sambon att åka till jobbet. Efter några sekunder, när jag hade hittat tid och rum, insåg jag att det var just då. Just vid det ögonblicket som min semester började. 

Jag torkade klumpigt bort saliven från vänster mungipa och sluddrade fram en önskan om att sambon skulle ha en bra dag. Efter det vände jag mig om och bjöd sömnen välkommen tillbaka. 

Sömnen ville dock inte riktigt infinna sig, utan höll sig i utkanten av mitt medvetande. Jag bytte liggställning ett par gånger för att hjälpa den på traven. Katten märkte detta och kurrade glatt flertalet gånger från under sängen. Där hon föredrar att ligga om morgnarna.

Men nej, jag kunde inte somna om. Istället låg jag och lyssnade på regnet som föll utanför. Dropparna gav ett meditativt lugn och tankarna flöt iväg åt olika håll för att sedan återförenas. Föreställ er en palett som hamnat i vatten - eller för all del utsatts för långvarigt ihållande regn - där oljefärgerna som inte hunnit torka smetas ut för att sedan blanda sig med varandra. Så ungefär såg det ut inomhus mitt huvud. Inomhuvud.

Jag löste inga världsgåtor. Uppfann inte hjulet för hundraelfte gången. Inga mindre beståndsdelar av atomen delades. Jag bara låg där och lät mig färdas i tanken hur långt bort jag ville. Med paletten säkert förankrad i min famn.

Snart nog var givetvis blåsan tvungen att med versaler göra sin närvaro påmind. Min blåsa kan gå från 0 till 100 på en nanosekund. Det var bara att, med viss mån av brådska, hasa sig upp.

Under dagen har regnet alltjämt fallit. Jag ska erkänna en sak. Jag har brytt mig föga. Jag har inte bara välkomnat nederbörden - jag har skyllt på den. Det är naturligtvis vädrets fel att jag spenderat min premiärsemesterdag iförd mjukisbyxa och otvättat hår. Och dessutom burit upp det med stil. Det är helt enkelt sådan jag är. Classy ut i fingertopparna. Snobby trashy. (Lägg gärna på minnet var ni hörde talas om uttrycket först.)


Mjukisbyxframkallande sommardag.
24 juli, anno 2017.
Mörker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar