tisdag 25 juli 2017

Tjugofemte juli

I enlighet med mitt uttalade önskemål kvällen före väckte Magnus mig innan han for iväg till jobbet. Idag var det inte läge för en längre sovmorgon, jag hade en bokad tid på nagelsalongen i Lund klockan tio. Till skillnad från igår hade jag inga som helst svårigheter med att somna om. Efter min tanke att "bara snooza lite till" vaknade jag en och halv timme senare. Lyckligtvis uteblev stressen. Tack vare att både min kropp och mitt medvetande är på semesterläge kände jag lugnet och lufsade obrydd och gäspandes in i duschen. Fem minuter senare ägde mina fötter en kvickare hastighet, mitt gap i nunan hade försvunnit och jag närmast studsade ut ur badrummet invirad i min stora skära frottéhandduk. 

Ytterligare en stund senare var jag påklädd, ansiktet var påmålat och jag satt påtåget (ni hajar va? Påklädd, påmålad, påtåget. Höjden av humor.) in till Lund. Väl framme hade jag lite tid över. Jag beställde frukost på Espresso House och medan jag drack av det goda kaffet betraktade jag folk som gick av och an utanför centralstationen. Vissa sprang i en rasande fart med sina ryggsäckar hoppandes på sina ryggar. De påminde om kameldjur som tappat takten i sin egen passgång. Andra gick till synes utan mål och mening med blicken ner i mobilen. Favoriten var den gamla tanten som med sitt vita hår i en ordningsam knut njöt av sin glasstrut. Att damen gladdes åt sin glass gick inte att ta miste på. Det lös om henne. Eller om det egentligen var håret som lyste mest.

Efter manikyren (naglarna blev lika skära som badhandduken i morse) shoppade jag ett par nya Nikes, lunchade med en väninna, shoppade ett par jeans och återvände sedan hem till byn.

Under kvällens diné sa sambon plötsligt mellan tuggorna: "Är det inte årsdagen?"
Jag, efter att svalt en klunk rosé: "Årsdagen? Ah, ja just det. Det är den tjugofemte juli."
Sambon: "Jag älskar dig."
Jag: "Jag älskar dig."

Idag för sex år sedan blev Magnus och jag ett par. Roligaste sex åren hittills i mitt liv. Han får mig att skratta varje dag. Han är fan inte riktigt klok. Han är underbar.

Avslutningsvis vill jag bara meddela att Sally har fångat, och ätit upp, två flugmygg (jag hann inte se exakt vad det var för flygfän). Hon tyckte att de var hyfsad goda men gjorde gällande att hon hade föredragit lite fräsch dipp till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar