Om bloggen

Jag var sugen på att börja skriva dagbok då en vän sa till mig att det gjorde man på medeltiden. Nu bloggar vi istället. Varför inte, tänkte jag, men vad ska jag skriva om som någon förutom min mor kunde tänka sig läsa? I samma veva bestämde jag mig för att flytta från Stockholm till Skåne. Så jag sa till mig själv att jag skriver väl om det.

Det här en blogg om ingenting. Eller allting. Jag skriver om mina funderingar och delar med mig av min vardag i en enda röra. Det är en blandning av brev, dagbok och reflektioner av vår tid. Bloggen äger ingen särskild inriktning så ni kan vänta er vad som helst. 

Så, vad var det som drev mig att lämna storstaden för en liten håla i Skåne som jag inte ens visste existerade? Jo, förstår ni, under 2010 tog mitt liv plötsligt en helt annan riktning än vad jag hade väntat mig. Det ledde till att jag förändrades både fysiskt och mentalt. Det var en transformation som föddes ur en separation. Kallduschen som förändrade mitt liv var, när allt kom omkring, en förbättring. 

Duschen ledde till att mina ögon öppnades. Jag upptäckte till min stora förvåning att mitt liv väntade på mig i Skåne. Det skulle nämligen visa sig att chefen där uppe tog till alla tänkbara hjälpmedel att fösa ihop mig med den stora kärleken i mitt liv.

Vissa tyckte kanske att jag var dumdristig när jag hösten 2011 sa upp mitt jobb, sa upp min lägenhet och sa på återseende till Stockholm, mina släktingar och vänner. För mig var det dock det enda tänkbara. Och här sitter jag nu, mitt i Skåne. Mitt i livet. 

Sånt är livet.

Jag är en nollåtta, expat i Skåneland. 

Ni får gärna hänga med!